FAQ

Algemeen

Allereerst schrijf je je in om interesse voor de gewenste woning kenbaar maken. Vervolgens leiden wij je door de inschrijfmodule en blijkt daaruit welke stappen je moet volgen, zoals het uploaden van relevante documenten. 

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.
Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Het is niet mogelijk huursubsidie aan te vragen voor deze vrijesector huurwoningen.

Bij het huren van een appartement wordt er naast de huurprijs ook een voorschot servicekosten in rekening gebracht.

Naast de huurprijs heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water, gas en elektra.

Wanneer een van de hoofdbewoners een tijdelijk contract heeft, is het noodzakelijk twee maanden borg te betalen om risico’s op te vangen. Voor ZZP’ers dient er ook een borg van 2 maanden betaald te worden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De waarborgsom krijg je terug wanneer conform afspraak en zonder huurachterstand de woning wordt opgeleverd bij einde van de huurperiode.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Na het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te worden overgemaakt via een iDeal betaalverzoek. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, voor bepaalde tijd in loondienst bent of in het geval van afwijkende situaties.

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van jouw gegevens kunnen wij je sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kun je alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk.

We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Bij het uploaden van de documenten moet je er zelf aan denken dat je op alle documenten 'KOPIE plus d.d. [huidige datum] t.b.v. huurwoningen Brouwershof' vermeld. Haal tevens uw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.). We vragen alleen documenten op die in jouw werk- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF. Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomenscriteria opgesteld. Zodra de verhuur is gestart vind je de inkomensciteria in het mapje documenten aan jouw online dossier toegevoegd.

Je huurt voor minimaal één jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand.

De huurder(s) vermeld op de huurovereenkomst en tevens geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van de gemeente waar de woning staat mogen in de woning wonen. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van de huurovereenkosmt en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wij verhuren geen studentenwoningen, tenzij je voldoet aan de inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomenscriteria voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd. Aan ondernemers wordt bij het sluiten van de huurovereenkomst een waarborgsom van 2 maanden kale huur gevraagd. De waarborgsom wordt gelijk na het sluiten van de huurovereenkomst, tezamen met de eerste maand huur, middels een iDealverzoek betaald.

Ga uit van jouw maandinkomen x 12 en tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand bij op.

Upload de werkgeversverklaring/bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van jouw inkomen. Voldoet dit inkomen nog niet aan onze inkomstenvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm andere loonstroken.

Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 5% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Naast het eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Nee, het is niet toegestaan om een woning te huren met garantstelling van iemand die niet woonachtig is in de woning en waarmee je geen duurzame huishouding voert.

Verhuurprocedure

Je bent vast nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of in een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief.

Na de eerste toewijzing kun je een woning huren. 

Nee, je kunt geen optie nemen. Je krijgt van ons een optie op een woning aangeboden. Dit gebeurt via e-mail nadat je jouw inschrijving hebt voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Deze optie kun je accepteren of wijzigen. Zodra je de woning accpeteert gaan wij vervolgens jouw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan hopen we dat we je een huurovereenkomst voor een woning van één van jouw voorkeuren kunnen aanbieden.

Wij proberen om binnen twee weken na de voltooiing van de inschrijving te laten weten of we een woning aan je kunnen toewijzen.

De driekamerappartementen en vierkamerappartementen hebben een eigen parkeerplaats op het binnenterrein van Brouwershof. Voor deze parkeerplaats moet je maandelijks, bovenop de huur, een vast bedrag betalen. 

Indien je een woning hebt toegewezen gekregen, maar nog geen huurovereenkomst hebt getekend dan kun je de toegewezen woning alsnog afwijzen. Heb je echter de de huurovereenkomst getekend dan kun je niet meer kosteloos de woning annuleren en verzoeken wij contact op te nemen met de verhuurmakelaar.

Woning

Nee, alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een luxe badkamer.

De badkamer heeft een luxe afwerking met een wastafel, spiegel met led-verlichting, douche en zwevend toilet. In sommige woningen is een dubbele wastafel en/of een bad aanwezig.

De woningen hebben een luxe afgewerkte keuken met alle benodigde inbouwapparatuur van ATAG:

- Combimagnetron
- Inductiekookplaat
- Koel-vriescombinatie
- Afzuigkap
- Vaatwasser

Nee, dat is helaas niet toegestaan.

Ja, in elke woning zijn er standaard rookmelders aanwezig.

Er wordt een ventilatiesysteem aangebracht op basis van natuurlijke toevoer van lucht en mechanische afvoer van lucht. De natuurlijke toevoer geschiedt via zelfregulerende ventilatieroosters in het kozijn. De mechanische afvoer vindt plaats via een gemotoriseerde ventilatiebox in de berging in jouw appartement.

Alle appartementen beschikken over een videofooninstallatie.